Bojujeme za sochu I.S.Koněva

1. 9. 2019

Bojujeme za sochu maršála Koněva

Vážené soudružky, vážení soudruzi,

vzhledem k dění kolem sochy maršála Koněva v Praze 6 na náměstí Interbrigády a postupu hlavního města Prahy a městské části Praha 6 je třeba vyjádřit podporu pro zachování tohoto památníku. Těm, kterým  není lhostejné současné výrazně účelové, hystericky antikomunistické  přepisování výsledků Druhé světová války, osvobození hlavního města Prahy a celého Československa by měl aktivně podpořit zachování sochy maršála Koněva v Praze 6 na náměstí Interbrigády. Je třeba zabránit  ctít naši historii, nepřepisovat ji, zabránit vytváření prostoru pro neofašismus, revizi výsledků Druhé světové války, omluvy Sudetoněmecké u Landsmanšaftu . Středočeská krajská organizace KSČM vyzývá všechny vlastence k akci "Kytici pro maršála Koněva a naše osvoboditele". Každý komu není lhostejné dění kolem sochy maršála Koněva, komu není lhostejné současné přepisování historie, neustále rozdmýchávaná  nenávist, nevraživost ve společnosti nechť  položí u sochy maršála Koněva symbolickou kytičku. . Se soudružským pozdravem předseda Střč. KV KSČM Stanislav Grospič