Naše informace

30. 9. 2020

Rozhodla jsem se kandidovat do Středočeského krajského zastupitelstva za KSČM. Doposud zastupuji stranu v nejrůznějších komisích při zastupitelstvu Města Mladá Boleslav a tři volební období jsem rovněž pracovala jako členka Kontrolního výboru Středočeského krajského zastupitelstva.  Vrátím se ale k podstatě mého zamyšlení.

29. 9. 2020

První vlna pandemie Covid-19 téměř zázračně spojila občany a dokonce i do té doby rozhádané politiky. Druhá vlna je však jiná. Jedni protestují proti rouškám, druzí udávají spolucestujícího za nos vykukující z pod roušky. Politici jsou rozhádaní, jedni v souvislosti s pandemii obviňují druhé, jako by snad virus rozšířili oni.

29. 9. 2020

Předvolební sliby mohou člověka i dojmout. Někteří chtějí kraj stavět dokonce na nohy. Neuvádějí ale, na které. Na hliněné? Nebo na cizí?

28. 9. 2020

Být tu právě rok 1951 a být v tu dobu v Čelákovicích na místě, jako jsme byli dnes, 28. září 2020, viděli bychom strašné věci. V ukradené sanitce vylákají Ctirad Mašín, Paumer a Janata mladého strážmistra SNB Jaroslava Honzátka pod záminkou nehody ze služebny. Na místě vymyšlené nehody je spoután a odvezen zpět.

27. 9. 2020

Po roce 1989 měl nastat Fukuyamův „konec dějin“ – konečné vítězství „svobody a demokracie“. Ve skutečnosti se do naší země vrátil ale jen kapitalismus, jenž způsobil i rozpad funkčních systémů, které by nám pomohly zvládnout i letošní krizi.

26. 9. 2020

Predvolební debata v ČT24 byla zajímavá zejména tím, že se konala v otevřeném stanu za proudění již podzimního studeného vzduchu, občas byly i kapičky deště. Lídři kandidátek byli seřazeni dle abecedy, lídr KSČM byl poslední, na kraji, což asi přispělo k tomu, že přes gestikulaci mikrofonem či rukou, které moderátor několikrát ale kývnutím hlavy zaznamenal, slovo  Z.

25. 9. 2020

Stejně, jako se svět radikálně změnil po historické situaci, kterou uvedla slavná věta paní Millerové “Tak nám zabili Ferdinanda“ i v případě Covidu-19 nám do životů náhle vstoupily momenty, které nikdo nepředpokládal.

25. 9. 2020

Vážení voliči

Nejsem zrovna typ, který by se chlubil svými aktivitami, ale vzhledem k mé pozici v nadcházejících volbách by bylo dobré říct Vám něco o mé osobě. Ti , co mě znají ví, že raději pracuji než mluvím, tedy se pokusím alespoň trochu sestavit Váš obraz o mně.

25. 9. 2020

Situace kolem koronaviru i s ohledem na komunitní šíření nahrává tomu, aby byly prověřeny všechny dostupné kapacity. Toto se týká i vězeňství. V roce 2013 byla připravena k otevření věznice ve Vyšních Lhotách na Frýdeckomístecku. Po Klausově nechvalně známé amnestii k tomu však nedošlo.

24. 9. 2020

Vážení přátelé,

23. 9. 2020

Dobrý den přátelé, blíží se volby a je čas, zamyslet se nad tím, co,  s  kým a v jakém počtu, budeme v krajském zastupitelstvu dělat v nastávajícím volebním období. Pravdou je, že můžeme mít mnoho oprávněných výtek k současnému vedení kraje, ale je potřeba hledět do budoucnosti a stanovit si priority pro další práci.

16. 9. 2020

Kolony, zácpy, to je každodenní obrázek dopravní situace Prahy a jejího okolí, tedy nemalé části Středočeského kraje, který tvoří prstenec kolem ní. Jediným smysluplným řešením je zvýšit přitažlivost hromadné dopravy a motivovat tak lidi, aby dali přednost veřejným dopravním prostředkům před osobními auty.

13. 9. 2020

V areálu bývalé vodárny v Brandýsku na Kladensku se 12. září uskutečnily oslavy 75. výročí osvobození obce. Military klub Brandýsek spolu s obcí a se Sdružením dobrovolných hasičů při této příležitosti uspořádal za finanční podpory Středočeského kraje i historickou rekonstrukci závěrečných bojů.

13. 9. 2020

Komunisté se od samého počátku krajů bránili privatizaci zdravotních zařízení. Rozhodující pro ně bylo naplnění práva občanů na kvalitní zdravotní péči, nikoliv kšefty se zdravím. ODS si tehdy silou prosadila rozprodej většiny zdravotních zařízení, navíc hluboko pod cenou.

27. 7. 2020

Středočeští komunisté zahájili svou předvolební kampaň do krajských voleb 4. července, symbolicky pod bájnou horou Blaník. V přátelské a příjemné atmosféře s účastníky diskutovali nejen současní zastupitelé,  kteří představili i priority pro další období, ale představili se i noví kandidáti. Nechyběli ani komunističtí poslanci.

16. 7. 2020

Středočeští komunisté jsou s vámi. Jsou vidět a jsou i slyšet. A pokud jste si v pondělí 20. července naladili stanici Svobodný vysílač, mohli jste si poslechnout aktuální rozhovor. Tentokrát s předsedou Klubu zastupitelů KSČM a zároveň také předsedou Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch, Ing. Zdeňkem Štefkem, vedoucím kandidátem do podzimních krajských voleb.

4. 3. 2020

V souvislosti s aktuálním děním okolo nemoci způsobené výskytem nemoci koronaviru COVID-19 mohu jako předseda KBIZS konstatovat, že složky integrovaného záchranného systému jsou v kraji plně funkční a není důvod k nějaké panice. Jsem rád, že občané kraje berou situaci s klidem a za to jim patří dík. V otázce vytváření zásob je to opravdu na zvážení každého.

31. 1. 2020

Klub zastupitelů KSČM ve Středočeském kraji vydal druhé vydání Třešničky - zima 2020.
Text je v souboru PDF.

 

31. 1. 2020

Klub zastupitelů KSČM ve Středočeském kraji vydal druhé vydání Třešničky - zima 2020.
Text je v souboru PDF.

 

24. 6. 2019

V pondělí 24. června se koná další zastupitelstvo Středočeského kraje.

18. 2. 2019

Jednání 18. února bylo zahájeno za přítomnosti 58 zastupitelů. Po procedurálních otázkách bylo diskutováno o programu. Návrh hejtmanky bylo stáhnout dotaci na Stavbu roku, návrh na sloučení školy Liblice a Kolín.

18. 2. 2019

18. února se koná 17. zastupitelstvo Středočeského kraje.

Klub KSČM vnímá za nejzásadnější body programu různé formy finanční pomoci malým obcím dovybudovat základní infrastrukturu, oblast zdravotnictví a zřízení další společnosti a ve školství téma slučování škol.

18. 2. 2019

Z programu zastupitelstva 18. února byl stažen záměr sloučit Střední odbornou školu v Českém Brodě –Liblicích s kolínskou střední průmyslovou školou.

10. 1. 2019

Odklad zdanění církevních náhrad není opodstatněný 

Stránky