Primátor města Kladna zavítal do řad OV KSČM Kladno

7. 3. 2017

Dne 28.2.2017 primátor města Kladna zavítal do řad OV KSČM Kladno, aby nám referoval dění v Kladně.

Spolu s náměstkem Ing. Vladimírem Mouchou (KSČM) nám podali informace o tom, že Kladno má v rezervách téměř 52 mil. Kč, které hodlá v letošním roce proinvestovat na revitalizaci města.

Čeká nás v roce 2017 :

-          revitalizace kruhového objezdu a chodníků ve Švermově, kde je třeba ještě dovykoupit některé soukromé pozemky, aby rekonstrukce mohla začít.

-          dále přibude nová linka MHD na Švermov = je nutné ještě vytvořit jízdní řád tak, aby linkové časy korespondovaly s ostatními linkami, aby dostupnost nové linky měla smysl a využitelnost. Mluvilo se také o zvýšených platech řidičům. Město investuje do provozu MHD na Kladně 70 miliónů ročně a tedy se nejedná o levnou záležitost. Platy řidičům by měl platit kraj, ale pokud se tak nestane musí navýšení zaplatit město.

-          dále jsme se dovídali o tom, že na 39 místech v Kladně se budou kontejnery zapouštět do země. Tato investice představuje 36 miliónů Kč a dotační titul je prozatím 25 miliónů Kč. S pracemi se začne již na jaře.

-          ulice Milady Horákové: ptali jsme se primátora, jak dopadne tato ulice, protože již 4 volební období je stále ve stejném, né-li v horším stavu. Bohužel zde jsou dle primátora problémy s tím, že komunikace nepatří městu, ale kraji, a také jsou pod ní soukromé nevykoupené pozemky, jejichž prodej práce oddaluje. Také je brzdou firma PUDIS, a.s., která požádala o roční odklad. Vzhledem k tomu, že se jedná o zakázku v hodnotě 200 miliónů Kč, je nutné být na pozoru. Předpokládaná doba rekonstrukce ulice Milady Horákové je za 2 roky.

-          Ptali jsme se i na pěší zónu Kladna. Dle vyjádření primátora se pěší zóna projektuje spolu s Poštovním náměstím a autobusovým nádražím.

-          Hazard: na Kladensku bylo díky novým vyhláškám zrušeno 85 míst s hracími automaty, další budou přibývat.
 

Otázek padalo hodně a diskuze by mohla být opravdu dlouhá. Návštěva primátora nás velmi obohatila a poděkovali jsme mu vřelým potleskem.

Členky LKŽ se domluvily, že by rády, kdyby primátor zavítal i na jejich akce jimi pořádané a primátor souhlasil.
 

Po odchodu primátora jednala MěR. Bylo nám sděleno dění ze Středočeské KK (krajské konference)KSČM z 18.2.2017. Seznámeni jsme byli se seznamem kandidátů do PS PČR a termíny konání MDŽ na Kladně. (LŠ)